fredag 31 oktober 2014

Härligt höstmys i Forsa vid start av kulturfestival

 Med brasor välkomnades alla till  Forsa kvarnagård
när det bjöd in till höstmys
Forsa Kvarngård bjöd på höstmys när Smålands Kulturfestival startade. Kändes redan från början att kulturfestivalen är något långt utöver det vanliga. Det är tredje året i rad som den arrangeras och motorn bakom allt är vår egen världsartist, Susanne Rydén från Hjärtlanda. Hennes mission är att i allhelgonatid bjuda oss här mitt i Småland på upplevelser av design, konst och kultur av yppersta kvalité.

Claes Rostedt säljer mjölblandningar från den egna kvarnen

"Kultur och höstmys"  var fredagens tema och det lockade många från både när och fjärran till Forsa kvarn denna fredagskväll.  Mat, folkmusik, lokala konstnärer och massor av besökare skapade en minst sagt härlig upplevelse. Var förstås också uppskattat att det fanns egenhändigt malt mjöl från den gamla kvarnen att köpa av ägarna Therese och Claes Rostedt.

Det bjöds på medryckande
folkmusik i Forsa
Lördagen 1/11 blir Stockaryd centrum för festivalen och det blir också firandet av samhällets 150 års jubileum. Det blir ett omfattande program som Du kan läsa mer om på www.smalandskulturfestival.se
Det blir blåsmusik, tågtårtor, möbelutställning, tåg, historier och bilder från förr, invigning av väg 761 m.m. Landshövding Minoo Akhtarzand kommer! kommer du?