onsdag 6 april 2016

Pensionärer och politiker överens om plan för att gå vidare

Bild från en allsångskväll då jag och några kompisar
medverkade på ett av kommunens fina äldreboenden
En gedigen utredning om olika alternativ för att bättre ordna bostäder för äldre, framförallt i Sävsjö, presenterades idag för kommunala pensionärsrådet. Lena Andersson och Miriam Markusson Berg redovisade utredningen och med denna som utgångspunkt blev det ett livligt och bra samtal. Så småningom landade allt i en samstämmighet om att arbeta vidare i ett spår utifrån ett antal punkter som om några veckor kommer läggas fram för socialnämnden. Välj "Läs mer" om du vill ta del av punkterna i den plan som nu föreslås.


1) Sävebo ges uppdrag att påbörja process för byggnation av trygghetsbostäder.

2) Demensboendet Sporren på Ringgården får fortsatt vara kvar.

3) Avveckling av anläggningen Högliden fortsätter med takt som är beroende av förhandling med Regionfastigheter och hur fort nya bostäder kan ordnas.

4) Nuvarande trygghetsboendet Bryggaren byggs om på plan två på ett sätt så det flexibelt kan fungera utifrån olika behov av särskilt boende.

5) En äldreomsorgsplan utifrån dagens presenterade utredning och slutsatser tas fram av socialförvaltningen.

6) Äldreomsorg i Rörvik ses över och det övervägs om det i stället för demensboende ska vara vanligt vårdboende och eventuellt prövas också behov att utöka antalet platser.

7) På längre sikt är målet att ordna ett samlat demensboende antingen på Bryggarens första plan eller alternativt prövas byggnation av helt nytt samlat demensboende intill anläggningen Bryggaren.

Hur PRO:s representant tolkar dagens möte kan du läsa på följande länk: http://savsjoappen-pro-om-aldreomsorg