måndag 8 augusti 2016

Slarv med sopor och avfall oacceptabelt

Så här såg det ut när jag skulle slänga några kartonger i
Stockaryd. Någon hade fräckt bara ställt sopsäckar med
matavfall som sedan råttor och fåglar sprider runt omkring
Hantering av avfall och sopor är bra ordnad i vår kommun! Trots det finns det lata och slarviga människor som slänger skräp vid sidan om papperskorgar, som ställer kartonger och sopsäckar vid sidan av återvinningsstationernas containrar. Mindre nogräknade personer som ställer uttjänta vitvaror, bilbatterier och all sköns bråte på våra ristippar.

Gång på gång har vi denna sommar tråkigt nog fått använda av våra gemensamma skattepengar för att städa upp skräp på bad, offentliga platser och återvinningsstationer. Detta är helt oacceptabelt!

Jag tycker inte vi ska tolerera att ett fåtal personer smutsar ner vår fina kommun och förstör för oss andra. Ser du någon som slänger vid sidan om papperskorgen, säg till denna person! Vet du vilka som ställer stora mängder felaktigt skräp och företagsavfall vid våra ristippar eller återvinningsstationer så meddela polisen!

Det är viktigt att veta att ansvaret för återvinningsstationerna ligger på de som producerar förpackningar med mera. Det kallas för producentansvar och företagen har ordnar detta genom en organisation som heter Ftiab. De ansvarar också för att det är snyggt vid återvinningsstationerna. När ni ser att det är skräpigt meddela dem! Länk till kontaktuppgifter finns här: http://www.ftiab.se/752.html
Uppskattar om vi alla hjälps åt att hålla vår kommun fin och tydligt visar de som slarvar med sopor att det är ett felaktigt beteende!