onsdag 14 september 2016

Hastighetssänkningar går på tvärs mot Sverigebygget

Roligt att bli fotad av vår
proffsfotograf Ida Bengtsson
Tillsammans med kollegorna Bo Frank i Växjö och Gert Jonsson i Vaggeryd har jag nu skickat ett brev till Trafikverket. Brevet är föranlett av förslaget om att i höst sänka hastigheten från 90 till 80 km/h på vår viktiga kommunikationsled RV 30  Gemensamt uppmanar vi till att istället för hastighetssänkning prioritera åtgärder för att öka trafiksäkerheten. Detta kan ske genom att vidta investeringar som exempelvis mittseparering. För min del som motorcyklist så förordar jag att det sker genom mitträffling i stället för vajrar.

I brevet jämför vi med den pågående Sverigeförhandlingen om Höghastighetståg där det arbetas hårt för att bygga ihop landet, korta restider och knyta regioner, storstäder och utvecklingsnoder samman. Förslaget om hastighetssänkning och avvakta med trafiksäkerhetsåtgärder på RV 30 går tvärt emot dessa målsättningar. Vi konstaterar att försämrade restider för person- och godstransporter
utmed RV 30 vore direkt olämpligt. Sänkt hastighet istället för att öka trafiksäkerheten genom investeringar kan bli förödande för vår region.

Har idag gjort färdigt en text och blivit fotograferad inför kommande Tillsammanstidning. Önskemålet denna gång var ett foto med motorcykel. Det passade mig alldeles utmärkt och gav mig anledning att ta 1600 kubikaren till jobbet denna fantastiska soliga sommardag. Ida Bengtsson tog en serie foton och det är så fascinerade att se vilken känsla hon har för att skapa fina bilder, till och med när motivet är tveksamt.

Här nedan kan du läsa skrivelsen som vi sänt in till Trafikverket: