måndag 5 september 2016

Omsorgscollege, företagslokaler och abborre

Här blir jag behandlad av elever från
Aleholmsskolans vård- och
omsorgsutbildning
I dag varit i Jönköping för möte med länets övriga kommuner om gemensamma frågor. Huvudpunkten på agendan var det stora framtida rekryteringsbehovet av personal inom vård- och omsorg. Vi på höglandet är föregångare inom området genom att samarbeta med ett upplägg som kallas vård- och omsorgscollege. Övriga kommuner vill tillsammans med regionen nu hänga på detta och de önskar införa ett sådant college i hela länet. Finessen med ett vård- och omsorgscollege är att utbildningen sker i nära samverkan mellan skola, fackliga organisationer och arbetsliv. Utbildningen får en ökad kvalitet och ska förhoppningsvis också upplevas så positiv att den attraherar fler sökande än traditionellt vård och omsorgsprogram. Ett viktigt motiv är att genom utbildningen lyfta statusen för de som jobbar i omsorgsyrken. Frågan kommer fortsatt utredas innan det ges slutligt klartecken för övriga att vara med oss på höglandet.


Har i kväll haft gruppmöte och denna gång var det Sven-Åke Gårdstam som  utsetts som ordförande. Han höll förnämligt ihop mötet och berättade engagerat om hur han anser att framtidens företagslokaler bör ordnas, intressant!

Väl hemma efter en dag i kommunens tjänst så låg på diskbänken fångsten från grabbens fisketur. Blev att rensa gädda och abborre och vi fick sedan som belöning njuta av smörstekt abborre till kvällsteet. En god och oväntad avslutning på dagen!