söndag 18 september 2016

Uppskattar mer än någonsin att få fira gudstjänst

Petra Holst ungdomsledare
Läser på morgonen Erik Helmerssons ledare i dagens edition av Dagens Nyheter. Han skriver om det märkliga förhållande att det är så få som kliver fram och står upp för alla kristna som förföljs i världen. Inte ens kyrkan vågar kliva fram av rädsla för att upplevas som att de då är emot muslimer. Detta är djupt oroande då det i mellanöstern pågår ett regelrätt folkmord på kristna och idag är kristna den klart mest förföljda religiösa gruppen globalt. I Sverige är det i stort sett bara den kristdemokratiska EU-parlamentarikern Lars Adaktusson som riktigt ordentligt gått i bräschen för att stoppa förföljelse och folkmord på kristna.

Efter att läst om kristnas situation utöver världen känns det så priviligierat att fritt kunna gå till söndagens gudstjänst.  Är fantastiskt att fritt få samlas för att delta i bön, sång och gemenskapen vid kyrkkaffet.


Franz Hagman ny pastor
Annette och jag var idag med i vår hemförsamling, Frikyrkan i Stockaryd. I dag presenterades Petra Holst som ny ungdomsledare i församlingen. Petra bor i samhället och är aktiv i församlingen. En uppskattad, positiv tjej som kommer bli en mycket bra resurs i det som är församlingens viktigaste verksamhet, barn och ungdomsarbetet!  Är nu en helt ny stab av medarbetare i församlingen eftersom en ny pastor också anställts Det är Franz Hagman, Nässjö som nu börjat i Stockaryd efter att tidigare haft en tjänst i Adelöv.

Varje vecka firas gudstjänster i kyrkor och kapell. Gör gärna ett besök för att visa din solidaritet för världen förföljda kristna. Men framförallt för att dela gemenskapen och för att ta del av det positiva kärleksbudskapet!

Här länkar till texter som nämnts ovan:
www.dn.se/ledare/erik-helmerson-var-ar-protesterna-mot-folkmordet-pa-kristna
http://www.dagen.se/Adaktusson/kristna-ar-under-attack