tisdag 20 september 2016

Företagsklimat, turbin i Komstad och trygghet

Vackra Komstad där nu en damm och en turbin ska repareras
Beskedet om att Sävsjö kommun gjort länets största kliv uppåt i rankingen av kommunernas företagsklimat blev en riktigt positiv start på dagens heldag med kommunstyrelsens utskott i Sävsjö. Det har under året gjorts stora ansträngningar i samverkan mellan kommun, företag och Sävsjö näringslivs AB för att förbättra rankingen. Det känns så gott att allt arbete nu ger resultat! 

Det gäller förstås att inte slå sig till ro utan envist fortsätta det aktiva arbetet för att företagsklimatet ska förbättras ännu mer. I dag informerades politikerna om den företagsvecka som ordnas inom kort. Utskottet beslutade om ett inkluderingsprojekt inom Sävsjö Näringslivs AB  där syftet är att människor med ursprung från andra länder ska få stöttning i att snabbare komma ut på arbetsmarknaden.

Trygghet och säkerhet är viktigt! I går tog fullmäktige plan om samverkan med polisen. Idag tog utskottet beslut om att investera i en FIP-bil (FIP=första insats person) till räddningstjänsten med placering i Vrigstad. Utskottet beslutade om planer för hantering av extraordinära händelser och för kriskommunikation.

Komstad kvarn fick bidrag till renovering av damm och turbin.  Föreningslivet fick mer pengar att söka för integration och inkludering med mera.