fredag 13 januari 2017

Kloka och schyssta politiker i Sävsjö kommun

Har idag fått många frågor med anledning av att två politiker som är engagerade i vår kommun avslöjats med att göra rasistiska uttalanden och dessa har också visats ha tydliga kopplingar till nazister. Detta något som de själva dokumenterat med bilder och texter i sociala medier. Det är organisationen IRM, Inte Rasist Men, som berättat om detta och genomslaget för nyheten har varit stor.

Det är bedrövligt att politiskt förtroendevalda beter sig så här. Det som redovisas passerar gränsen för vad som är acceptabelt för en förtroendevald i vår kommun. Jag förutsätter att partiorganisationen lokalt, så väl som på distrikt och nationellt agerar kraftfullt.

I vår kommun har vi tagit mycket tydliga beslut om att vi står upp för alla människors lika värde, beslut som vi tagit helt enigt i fullmäktige. Är förstås anmärkningsvärt att dessa politiker vid beslut i fullmäktige och olika nämnder inte framför avvikande åsikter, men sedan visar en helt annan sida på sociala medier.

Tack och lov så är det som redovisas idag tråkiga undantag i vår kommun. I Sävsjö kommun är politikerna överlag kloka, schyssta personer som bidrar till vår kommuns utveckling och dessutom är goda föredömen på sin fritid.