tisdag 7 februari 2017

Nu öppnar polisen sitt Sävsjökontor

När kommunstyrelsen idag hade sitt sammanträde blev dagens trevligaste besked att polisen meddelade att de från och med den 14 februari och alla tisdagar framöver kommer bemanna sitt kontor på räddningstjänsten i Sävsjö. Så mellan klockan 12.00 och 14.00 kan du som är i Sävsjö gå dit för att få information men också för att anmäla brott eller händelser, lämna tips och hittegods.*

Budgetförutsättningar och styrning av kommunens bolag var de ärenden på dagens agenda i kommunstyrelsen som fick mest uppmärksamhet. Efter att kommunen beslutat om ny utvecklingsstrategi och mål för kommunens nämnder är det som nästa steg dags att bestämma hur ägaren, kommunen, ska styra sina helägda bolag, Sävebo (hyreslägenheter), ABSI (Industrifastigheter) och Savman (Bredband). Alla tre bolagen kommer vara viktiga verktyg för att skapa förutsättningar för att kommunen fortsatt ska kunna utvecklas väl.

Idag blev det samtal om långsiktiga ekonomiska mål men framförallt vilken ambition som ska finnas för nya bostäder, industrilokaler och snabbt bredband. Bolagsordningar, ägardirektiv och företagspolicy ska som nästa steg debatteras i fullmäktiges allmänpolitiska debatt om några veckor.

Budgetförutsättningar diskuterades, dessa förs nu vidare till fullmäktige för beslut. En Alkohol och drogförebyggande policy som utgår från 0-tolerans beslutades. Denna innebär exempelvis att kommunens representation även fortsättningsvis ska vara helt alkoholfri.

*Polisen kommer inte att kunna hantera pass, inlämning av vapen eller kontanter som inte är hittegods.