torsdag 29 juni 2017

Forssa kvarn värd för boksläpp av vägvisare

Här tittar jag i den nya vägvisaren tillsammans med
Claes och Therese Rostedt
Forssa kvarn var idag en av några särskilt utvalda platser där det var boksläpp av "Din vägvisare till Sveriges mathantverk". Denna helt nya bok innehåller 150 reportage om mathantverkare. Boken fungerar som en kartbok till butiker, fika- och matställen som jobbar med äkta svenskt mathantverk.

FORSSA KVARNAGÅRD är ett av fem företag i Jönköpings län som presenteras med eget reportage. Det finns också framtaget en speciell app "Mathantverk" som vem som vill kan ladda ner gratis. I denna nya mobilapp finns det beskrivning av hela 1600 svenska mathantverkare.

THERESE OCH CLAES ROSTEDT har varsamt återställt kvarnen i ett mycket fint skick. Den räknas idag som en av länets bäst bevarade kvarnar och den är en av få som enbart drivs av vattenkraft! I kvarnen tar de fram annorlunda mjölsorter från gamla ekologiskt odlade kulturgrödor. Förutom att mala ordnar de också under året en rad kulturevent. Bara att konstatera att det är ett helrätt val att ta med Forssa kvarnagård i "Din vägvisare till Sveriges mathantverk".