tisdag 27 juni 2017

Satsning på HA74 och unik kulturmiljö i Komstad

HA74 gör mål på Trollhättan tidigare i år
Vårt omåttligt populära hockeylag HA74 avancerade tidigare i år till Hockeyettan. Detta är en sportslig framgång som är positiv för hockeyintresset men också för oss som kommun.
     I en bra dialog med hockeyklubben har tagits fram ett upplägg för partnerskap som innebär att kommunen får en exponering på tröjor, is och programblad. Kommunen kommer också synas på bussar och vid Tv-sändningar från matcher.
    Kommunstyrelsens utskott tyckte upplägget var bra och beslutade om att ingå partnerskapet till en kostnad av 150 tusen kronor. Tidigare i år har beslutats om en rad investeringar i ishallen. I dag bestämdes att utöka denna satsning till att också gälla utökad toalettkapacitet i ishallen.

Komstad en unik kulturmiljö
KOMSTAD ÄR EN AV kommunens finaste besöksmål så här i sommartid. Den lilla byn är unik och har av klassats som riksintresse för kulturmiljövård med motiveringen ”bymiljö och f.d. häradscentrum för Västra härad med kvarnmiljö och tidig industriell miljö”
    Stiftelsen Komstad Kvarn tar ansvar för att området sköts på föredömligt sätt och för att de fina miljöerna är tillgängliga för allmänheten. Underhåll och upprustningsarbeten behövs kontinuerligt.
    Vid dagens kommunstyrelse utskott beslutades att bevilja bidrag för att tillsammans med Länsstyrelsen stå för offentlig finansiering av upprustningsprojekt på 250 tusen kronor som söks inom det så kallade landsbygdsprogrammet.