söndag 24 september 2017

Angela fortsätter som stabil mittpunkt i Europa

DET VAR LITE NERVÖST men kändes riktigt bra att idag få  hålla dagens predikan i Frikyrkan. Det var särskilt roligt att få vara med i en gudstjänst som var anpassad för unga! Min predikan utgick från ordet "bekännelse"  och med en rad bibelord så gav jag lite olika perspektiv på detta centrala begrepp i den kristna tron.

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
Jag tror vi är rätt många som i kväll pustar ut efter att valresultatet i Tyskland i stort sett verkar klart.  Runt om i världen har önskan om att valet ska gå bra för Kristdemokraterna och deras partiledare Angela Merkel varit stor. Trots att CDU tappade något ligger de ändå just nu på höga 33,2 procent. Det är därför efterlängtat och tryggt att Angela Merkel nu kan fortsätta som en stabil mittpunkt i Europa.
     Jag tycker dagens val visar att en stark kristdemokrati och en värderingsdriven politik  är uppskattad av folket. Valet visar också Angela Merkel stora popularitet. Nu kan hon snart påbörja en fjärde mandatperiod som kansler, en imponerande politisk gärning.
    För oss i Sverige är kristdemokraternas arbete i Tyskland ett stort föredöme och jag hoppas det goda valresultatet också ska ge oss inspiration inför kommande valrörelse.  På följande länk kan du läsa tidigare inlägg om Angela Merkel: http://savsjo.blogspot.se/2016/11/bra-att-merkel-tar-fajten-for.html