torsdag 7 september 2017

Regionala möten dag ut och dag in

Kollektivtrafik viktig fråga idag på PKS och i morgon
på kommunalt forum
TRE DAGAR PÅ RAKEN är vikta för regionala möten i Jönköping. I går, onsdag, var det klimatråd med beslut om årets klimatpristagare och samtal om kommande klimatvecka. En intressant del av mötet handlade om framtidens fordonsbränsle.
    Idag har det varit möte med PKS, Primärkommunal samverkan, med mest samtal om hemsjukvård, omsorgscollege och kollektivtrafik. Mitt uppdrag blev att på morgondagens Kommunalt forum ta ansvar för en diskussion om ambitionsnivå för kollektivtrafik och hur dialogen i denna fråga ska ske mellan kommuner och region.

BLIR MEST ARG och besviken när jag tar del av dagens nyhetsflöde om exempelvis att:

1) Storbanken Nordea, som räddades från konkurrs med miljardbelopp, i bidrag från oss svenska skattebetalare, ska nu flytta huvudkontoret till Finland. Detta för att de inte får som de vill i Sverige, skamligt Nordea!

2) Regeringen har nu bestämt att sprätta iväg 2,7 miljarder genom att göra medlemsavgiften till facket avdragsgill. Känns inte klokt när man samtidigt plockar bort avdragsrätten för gåvor till välgörenhet. Man gynnar sina egna och oss som har ett jobb men struntar i de som i världen drabbas av katastrofer. Egoism är rätt ord för sådana handlingar och beslut.

3) Sossarna har med sin lotteriverksamhet, A-lotterier, sålt lotter på kredit och därmed skickat tiotusen personer till kronofogden. Det är fler än de som genom deras arbetsmarknadssatsning på trainee- och beredskapsjobb fått arbete. Stolta deklarationer om solidaritet och liknande klingar falskt när man beter sig så hänsynslöst mot redan utsatta. Detta bara för att dra in pengar till egna partikassan.

I KVÄLL har jag fortsatt kämpat med att såga bort grenar som, enligt kommunens instruktioner, måste avlägsnas från vårt stora bokträd. När jag var på väg att ge upp dagens arbete så kom våra rumänska grannar och hjälpte till. Med stor energi bar de grenar, sågade upp trädstammar, krattade och sopade tills allt var helt färdigt. Ohh va glad och tacksam man blir över sådana vänliga och hjälpsamma grannar!