torsdag 28 september 2017

Viktig klimatkonferens med suveränt bra program

Metereolog Madeleine Westin
EN BALANSERAD och tankeväckande klimatkonferens avslutade årets klimatvecka. Björn Sandén, Professor i innovation och hållbarhet vid Chalmers gav en bild över den dramatiska utvecklingen av klimatet ur det större, globala perspektivet. Alexandra Davidsson, Generalsekreterare för Föreningen Medveten Konsumtion Sverige, gav handfasta råd om hur vi i våra dagliga val kan vara mer miljösmarta när det gäller val av mat, kläder och resor. TV-meteorologen Madeleine Westin berättade om klimatförändringarnas påverkan på oss människor.

Johanna Friman, Thomas Lagö och Bengt Mattsson var några
som var med i  Sävsjödelegationen på klimatkonferensen
EN INTRESSANT del av dagen var att lyssna till Kai Wärn som är koncernchef för Husqvarna Group och Håkan Nordkvist som jobbar med hållbarhet inom IKEA. Båda företrädare för stora småländska företag som har en ledande global position när det gäller sitt klimatarbete.

DET KÄNDES RIKTIGT bra att vi från Sävsjö kunde vara med på den här dagen med ett helt gäng företrädare för näringsliv, kommuntjänstemän och politiker. Bra att vårt näringslivsbolag, SNAB, ordnade en resa till klimatkonferensen som en del i årets företagsvecka!