tisdag 25 oktober 2016

90 km/h på 30:an, Kopparslagaren och tåg

Nya Jönköpingslokaler för Trafikverk
Har varit på samtal med Trafikverket i för vår kommun viktiga frågor. Har försökt stoppa planerad hastighetssänkning på RV 30 men svårt att få gehör för våra argument. Beslut ska ha tagits om sänkningen på högsta nivå. Nästa steg är att ta kontakt med den som har beslutsrätt och diskutera hur vi kan fortsätta kampen för bibehålla 90 km/h tills vägen blivit upprustad till standard för 100 km/h. Det har samtalats om infartsskyltar till kommunens orter och framförts önskemål om dispens från Trafikverkets stopp för julbelysningar. Vi har försökt nå en uppgörelse om gemensamt ansvar för byggande av gång- och cykelväg utmed Allgunnen i Rörvik. Vi blev inte överens idag men möjligt att snart nå en lösning.

Prioriterade idag mötet med Trafikverket och missade därför uppstarten av vår byggnation av hyreshus vid Kopparslagaren i Sävsjö. Gläds mycket över att detta efterlängtade projekt kommer igång! Läs mer om den nya byggnationen på denna länk: savsjo.blogspot.se/kopparslagaren

Läser att mina partikompisar i Stockholm idag sållar sig till sossarnas inställning när det gäller höghastighetståg. Det innebär att man kan tänka sig sådana tåg men under förutsättning att acceptabel finansiering kan ordnas. Innebär i klartext att det inte blir något av detta  projekt som tidigare finansministern kallade "Robust olönsamt". I denna fråga har allianskamraterna M och L varit mer uppriktiga och sagt nej. Annie Lööf är väl den som, i partiledardebatten här för leden, uttryckt mest märkliga inställningen när hon menade att satsningen på Höghastighetstågen kunde få ske på stambanornas bekostnad. Hoppas att Annie och centern med flera partier tar sitt förnuft till fånga. De pengar som realistiskt kan skrapas fram för satsning på järnvägen behövs i första hand till underhåll och standardhöjning av det befintliga järnvägsnätet, som i nuläget är bland det sämsta i Europa. Med tanke på hur det ser ut i närmsta omvärlden torde lite mer kronor dessutom behöva prioriteras om för att använda till vårt försvar.